Meiden / Vrouwen voetbal

Meiden / Vrouwen voetbal

Meiden hebben in korte tijd het Nederlands voetbal veroverd. Ook bij onze vereniging en op ons mooie sportcomplex zijn ze niet meer weg te denken, maar dit is nog maar het begin. Nog elk jaar wint meiden voetbal aan populariteit. Bij SV Wilhelminaschool dragen we dit een warm hart toe. Met een eigen coördinator voor Meidenvoetbal, enthousiaste trainers en leiders en het bestuur dat meidenvoetbal als een speerpunt beschouwt, zijn meiden van harte welkom om bij s.v. Wilhelminaschool te komen voetballen.

Is ook uw dochter enthousiast geworden voor meidenvoetbal? Of speelt uw dochter al voetbal, en overweegt ze te komen voetballen bij de leukste voetbalvereniging voor meiden van Hengelo?

Neem dan gerust contact op met onze Meidencoordinator of schrijf je hier in. Ook met andere vragen en voor inlichtingen omtrent meidenvoetbal bij s.v. Wilhelminaschool kunt U terecht bij :

Rob van Delft
Meidencoordinator SV Wilhelminaschool
06-48021358
rvandelft@hotmail.nl


s.v. Wilhelminaschool omarmde enkele seizoenen geleden het meidenvoetbal en niet zonder succes. Sinds vorig seizoen staat er een meidenafdeling waar s.v. Wilhelminaschool trots op is en welke door veel enthousiaste mensen wordt omarmd. Het meidenvoetbal is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Waar vroeger een meisje bijna automatisch ging hockeyen of turnen is een keuze voor voetbal heden ten dage allang en breed geaccepteerd.

" Het vrouwen- en meidenvoetbal wordt steeds meer als 'volwassen' en ervaren gezien. Kijk maar naar de verschillende betaalde voetbalclubs, zoals FC Twente, die ook een vrouwentak hebben. En de Oranje Leeuwinnen van het Nederlands elftal met hun positieve uitstraling en dito prestaties. Dat zijn erg goede ontwikkelingen. Er wordt veel positiever naar meidenvoetbal gekeken dan vroeger." Aan het woord is Diane Beijerink, leidster van het meidenteam JO9-4M, en één van de kartrekkers binnen het meidenvoetbal bij s.v. Wilhelminaschool.

Toen enkele seizoenen geleden een aantal meiden zich aandiende bij s.v. Wilhelminaschool, besloot het jeugdbestuur het meidenvoetbal definitief te ondersteunen en goed op de kaart te zetten. Inmiddels draait de meidenafdeling volledig mee binnen onze vereniging, en zorgt ze voor een nieuwe en positieve dynamiek op ons sportpark aan de Kanaaldijk.

Enkele seizoenen geleden werd gestart met één meidenteam. De mensen van het eerste uur zijn nog steeds betrokken, maar weten zich inmiddels omringd door vele vrijwilligers die het enthousiasme van hen hebben overgenomen en uitgebreid.

Bij s.v. Wilhelminaschool is de spectaculaire groei bij de meiden zelfs nog groter dan de landelijke trend. In het huidige seizoen 2017/2018 heeft s.v. Wilhelminaschool 4 meidenteams kunnen inschrijven. In de jongste leeftijdsgroepen is er een toename van meiden van meer dan 20% !

De populariteit van het meisjes- en damesvoetbal bij onze club heeft waarschijnlijk meerdere factoren, naast die van de aanwezigheid van een grote groep gedreven vrijwilligers bij de meidenafdeling.
" Bij SV Wilhelminaschool kunnen meiden nu al vanaf de pupillen met meisjes in een team in een meisjescompetitie spelen. Dit wordt door de meiden als zeer positief ervaren. Wanneer je het meisjes tegen meisjes al vroeg kan aanbieden, voorkom je dat kinderen eerst voor een andere sport kiezen en je ze daarna helemaal kwijt bent " , aldus Diane Beijerink.

Bij s.v. Wilhelminaschool hebben meiden daarnaast de mogelijkheid, zowel beginners als langer voetballende en talentvoller meiden, om in een gemengd- en jongensteam te spelen.

De basis is echter meiden bij meiden, altijd dus met de mogelijkheid door te stromen naar een jongensteam. De ervaring leert echter wel dat meisjes het in bijna alle gevallen als veel plezieriger ervaren tussen en met meisjes te voetballen. Maar, SV Wilhelminaschool is een middelgrote voetbalvereniging met meer dan 600 leden, dus kunnen wij voor elk meisje een 'voetbaltraject' op maat aanbieden.

s.v. Wilhelminaschool ziet de meidenafdeling als een volwaardig onderdeel binnen onze vereniging, en de mensen binnen onze meidenafdeling doen er alles aan om naast voetbalplezier en -ontwikkeling de meiden ook andere dingen te laten beleven. Zo worden er wedstrijden van FC Twente Vrouwen bezocht, en werd er door onze meiden zelfs al eens in de line-up in de Eredivisie bij deze FC Twente Vrouwen meegelopen, wat een prachtige ervaring was. Daarnaast worden er jaarlijks meerdere teamuitjes georganiseerd, en ook het jeugdkamp is voor de jongste meiden een jaarlijks terugkerend festijn. Uiteraard wordt er ook deelgenomen aan diverse meidenvoetbaltoernooien, waarvan september 2018 het allereerste 'eigen' s.v. Wilhelminaschool Meidentoernooi op het programma zal staan, en hier natuurlijk niet ongenoemd mag blijven.

Kortom, naast de trainingen en wedstrijden, eigenlijk te veel activiteiten om op te noemen. Wel moge duidelijk zijn dat voetbal- en spelplezier bij onze club in grote mate kan worden gegarandeerd.

Natuurlijk mogen wij vooral trots zijn op wat er is bereikt de afgelopen jaren, maar kijken wij ook vooruit !

Najaar 2017 zijn er na een uiterst succesvolle crowdfundingactie, en dankzij tomeloze inzet van talloze vrijwilligers, nog 2 extra (meiden-)kleedkamers gerealiseerd op ons sportpark 'De Vikkerhoek'. Dit ook met het oog op groei; vooral van de meidenafdeling binnen onze vereniging.

Onze ambitie is en blijft dan ook te groeien, liefst jaarlijks met één of meerdere teams. Maar een nog grotere ambitie van ons is om iedere speelster met veel plezier op haar niveau te laten spelen, en daarbij teams en elftallen te creëren die jaren vooruit kunnen, en hun favoriete spelletje bij SV Wilhelminaschool kunnen blijven uitoefenen.

Met de grote groep geweldige meiden die er al is, en de vele meiden die nog komen voetballen bij s.v. Wilhelminaschool, en dankzij de vele fijne en gedreven vrijwilligers betrokken bij onze meidenafdeling, kan het niet anders of s.v. Wilhelminaschool Meidenvoetbal gaat een geweldige toekomst tegemoet!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!