Terecht verlies voor JO15-1 tegen Vogido

24 maart 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

24 maart 2018

Vandaag was de wellicht laatste mogelijkheid om nog een reële kans op klassebehoud te houden. De uitwedstrijd bij Vogido was in het najaar geëindigd in een verdienstelijk gelijkspel, met zelfs kans op een overwinning. Dus op voorhand lagen er wel mogelijkheden tegen deze tegenstander. Zeker in een thuiswedstrijd met de fanatieke harde kern als steuntje in de rug. Maar de werkelijkheid bleek na de wedstrijd heel anders. Een op het oog kansloze 0-5 nederlaag zorgde voor teleurgestelde spelers, technische staf en aanhangers.

Hoe kwam dit allemaal tot stand? Om te beginnen was Tjerk niet ongeschonden uit de vorige wedstrijd gekomen en bleef hij met een rugblessure aan de kant. De rest was wel min of meer fit, hoewel Collin ook nog met een onwillige rug kampte. Voor de zekerheid nam Bernd Gerrits uit JO13-1 plaats op de reservebank. De wedstrijd werd begonnen in de inmiddels zeer vertrouwde 4-4-2 formatie, met Thies uiteraard in het doel en in de laatste linie van links naar rechts: Job, Mick, Lars en Bram. Op het middenveld Teun E., Arjan, Sven en Rinse en voorin Collin met Luka.

Zoals vaker was er in de openingsfase niet heel veel aan de hand, al zag het er vanaf het begin niet erg overtuigend uit. Vogido was beweeglijker en voetballend beter. Er werden enkele dreigende aanvallen door de blauw-zwarten uitgevoerd, maar zoals reeds geconstateerd leverde dat niet direct gevaar op. Maar waar Wilhelminaschool de tegenstander in de uitwedstrijd behoorlijk uit het evenwicht kreeg met veel inzet, lukte dat nu beduidend minder goed. De jonge arbiter - uit de talentenpool van de KNVB - floot nogal pietluttig, wat het ontregelen van de vijandelijke aanvallen er ook al niet gemakkelijker op maakte. Bovendien was hij nogal geneigd om bij twijfel de aanvallende partij het voordeel te geven. Misschien hebben we iets gemist, maar dat geldt volgens Bartjens slechts bij 'randje buitenspel'. In alle overige gevallen dient de verdedigende partij het voordeel te genieten. Aangezien Wilhelminaschool vooral gedwongen werd tot verdedigen, leverde dat dus veel vrije trappen tegen op en weinig mee. Eén van die momenten zorgde voor de eerste tegengoal. Na ongeveer 20 minuten kregen de gasten een vrije bal op een gevaarlijke plek. De bal werd hard ingeschoten en raakte de muur, waardoor Thies kansloos was. Lullig, maar nog niets aan de hand, al was het zowel strijdend als voetballend magertjes wat de thuisploeg liet zien. Vijf minuten voor rust werd de situatie zorgelijker. Een nieuwe vrije bal werd vanaf de zijkant de vijf-meter ingepompt, de snel dalende bal werd ongelukkig door een verdediger geraakt en met een eigen doelpunt werd het 0-2. Had De School dan niets in te brengen de eerste helft? Zeker wel. Ondanks het overwicht van Vogido en het slordige lange halen voetbal van achteruit konden toch enkele goede kansen worden genoteerd. Teun, die als één van de weinigen wel een goed niveau haalde en zelfs zeer sterk speelde, kreeg een voorzet vanaf rechts en doemde op voor de keeper. Omdat de bal precies tussen beiden in viel kon hij niet scoren, maar bleef wel goed in balbezit. Met een verdediger in de nek hield hij bijna op de achterlijn de bal in bezit tot er iemand aanspeelbaar was in de zestien. Teun passte op een medespeler die schoot, maar de bal maar half raakte. Een grote kans, die de wedstrijd een ander aanzien had kunnen geven. Even later was het weer Teun - vandaag veruit de beste aan Hengelose zijde - die Luka diep de zestien meter in stuurde. Net voordat hij wilde schieten, tikte de boomlange stopper de bal weg en er bleef slechts een hoekschop over. Zo stond er bij rust een terechte achterstand op het scorebord. Hoewel de tegendoelpunten ongelukkig waren, was Vogido echt de betere ploeg.

In de tweede helft werd het laatste beetje hoop al snel de bodem ingeslagen door de tegenstander, overigens in eendrachtige samenwerking met hun grensrechter en de scheidsrechter. Teun, alweer hij, voerde een van zijn vele geslaagde intercepties op het middenveld uit en vond Collin, die vrij op het doel af kon. De man met de vlag aan Vogido-zijde stak dit attribuut snel en onterecht de lucht in wegens vermeend buitenspel. De scheidsrechter nam dit signaal over en bij de snelle Enschedese tegenstoot die volgde meende hij weer een overtreding te zien. Wederom een vrije bal tegen derhalve en weer was het op een linke plek. De tegenstander leek wel geoefend te hebben op scoren via de tegenstander, want ook deze keer ging de bal tegen het net na aanraking door een verdediger in de muur: 0-3. Wilhelminaschool had dus inmiddels 3 keer gescoord, maar wel steeds voor de bezoekers. Het restant van de wedstrijd had niet veel meer om het lijf. Vogido wist nog twee keer te scoren, doordat er amper nog werd tegengestribbeld en miste gelukkig nog enkele grote kansen op meer. Bij Wilhelminaschool was de kaars inmiddels allang gedoofd Jules, direct na rust ingevallen, kon ook geen potten breken. Tegen het einde van de wedstrijd werd de tegenstander nonchalant achterin, waardoor toch nog enkele kansjes ontstonden. Hier werd echter geen gebruik van gemaakt. Om het wedstrijdverslag positief af te sluiten: Bernd van JO13-1 viel zeer verdienstelijk in. Hij was actief, aanspeelbaar en zocht steeds de combinatie. Daar konden velen een voorbeeld aan nemen en hopelijk doen ze dat ook.

Volgende week is er even pauze in het Paasweekend. Dat kunnen veel spelers het best gebruiken om eens goed in de spiegel te kijken. Een groot aantal wedstrijden was er vooral door de juiste instelling te tonen progressie te zien en werd ook af en toe echt resultaat geboekt. Daar was echter, op een enkeling na, de laatstee twee partijen weinig meer van te merken. Zaterdag 7 april is de eerste kans om revanche te halen door uit van Markelo te winnen en de rode lantaarn aan hen over te dragen. Daarna volgen nog vijf krachtmetingen met de betere teams uit de klasse. Ook daarin moet iedereen vol aan de bak om het seizoen in ieder geval waardig af te sluiten.