J. Lansink

Accommodatie

Onbekend

29 augustus 2020

Een wedstrijd duurt altijd tot de scheidsrechter voor het laatst fluit, maar begint ook meteen als hij dat voor het eerst heeft gedaan. Dat had bij Wilhelminaschool klaarblijkelijk niet iedereen door vandaag, waarover dadelijk meer, in de eerste bekerwedstrijd tegen Voorwaarts Twello. Twello is een dorp gelegen tussen Deventer en Apeldoorn en toch al gauw drie kwartier rijden vanuit ons eigen Hengelo. Gelukkig dus maar dat het een thuiswedstrijd betrof.

De selectie was niet geheel ongeschonden uit de vorige wedstrijd gekomen. Tjerk begon uit voorzorg op de reservebank en Tobey kon met een voetkneuzing helemaal niet spelen. Van de wel vanaf het begin beschikbare spelers werd door coach Jorge verwacht dat ze zoals elke wedstrijd moesten proberen verzorgd op te bouwen, bij balverlies zo snel mogelijk proberen de bal te heroveren en vooral ook met plezier voetballen. Dat laatste verwarde een enkeling met ongeconcentreerd aan de wedstrijd beginnen, zoals u in de openingszinnen al heeft kunnen lezen. Binnen twee minuten nadat er om half drie op het nieuwe kunstgras werd afgetrapt lag de bal al twee keer aan de verkeerde kant in het net. Beide keren na onnodig balverlies achterin. Dat was dus weer eens een bliksemstart, maar deze keer helaas voor de tegenstander. Bij deze 0-2 stand was het wel weer positief en mooi om te zien dat het hele team niet bij de pakken neer ging zitten, maar direct op jacht ging naar de aansluitingstreffer en meer. Twello werd nu bij de strot gegrepen (figuurlijk, gelukkig) en kwam er lange tijd niet echt meer aan te pas. Xir was op linksvoor zeer actief en steeds gevaarlijk, Ian liet zich in de spits ook niet onbetuigd. Op het middenveld waren Teun, Rinse en Arjan hun tegenstanders de baas en de achterhoede liet verdedigend geen verdere steken vallen en zette menig mooie aanval op. Dat alles leidde tot aardige kansjes, maar nog geen echt grote. Tot Ian na ongeveer een kwartier de bal goed vrijmaakte en Luka op rechts bediende. Hij had het lastig vandaag tegen een fysiek sterke back, maar dit buitenkansje liet hij zich niet ontnemen. De keeper gooide zich nog in de baan van het schot, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Via zijn lichaam verdween de bal in het doel: 1-2. Kort daarna moest Arjan zich geblesseerd laten vervangen door Tjerk. Hij was het die met een listig lobje bijna de gelijkmaker produceerde. De keeper kon de bal nog net onder de lat weg plukken. De gasten namen nu al hun toevlucht tot overtredingen, waardoor er op mooie plekken enkele vrije trappen mochten worden genomen. Hiervan werd echter niet geprofiteerd en mede daadoor veranderde er in de stand niets meer tot de rust.

De tweede helft begon met al gauw weer een tegenslag. Twello was wederom sneller bij de les dan Wilhelminaschool en had kort een overwicht. Een beetje ongelukkig leidde dat tot een nieuw tegendoelpunt. Een schot werd door Tjerk half geblokt en het leer hobbelde in het doel in de andere hoek dan waarop Mike gerekend had. Derhalve werd het 1-3 en stond de ploeg die daar het minst recht op had weer vrij riant voor. Ook nu werd de draad weer snel opgepakt en nadat Mike bij nog een kans voor de opponent redding had gebracht kantelde het wedstrijdbeeld weer. De School heerste op alle fronten en Twello greep steeds meer naar de noodrem. De prima scheidsrechter die door liet spelen waar het kon en ingreep waar nodig, trakteerde twee spelers van de opponent op een gele kaart. Daar mochten ze niet over mopperen, want de kleur van de kaarten had ook rood kunnen zijn. Wilhelminaschool trok zich er weinig van aan en creëerde de nodige kansen. Xir en Rinse aarzelden een paar keer net te lang met schieten of zagen de keeper redding brengen en Justin kopte een hoekschop over. Thies kopte een voorbij de tweede paal dalende voorzet knap terug voor het doel, waarna Rinse de bal in twee instanties over de doellijn te werken voor de 2-3. Even later had Thies zelf de gelijkmaker op de schoen, maar hij schoot te gehaast in en tegen de keeper aan. Na een balverovering ver op de vijandelijke helft van de weer onvermoeibare Teun kon broer Tjerk profiteren. Hij schoot met nog tien minuten te gaan beheerst hoog binnen en liet de keeper hiermee kansloos: 3-3. Daarna had de overwinning nog binnengesleept kunnen worden, maar onder meer een verre vrije trap van Justin en een omhaal van Teun gingen naast.

Een gelijkspel was uiteindelijk de wat karige oogst na een goed gespeelde, intense wedstrijd. Het belangrijkste waren echter de strijdlust en onverstoorbaarheid in het team, gecombineerd met verzorgd en aanvallend spel.Dat geeft vertrouwen voor de volgende bekerwedstrijden en de competitie. Woensdag is er eerst nog een oefenwedstrijd, opnieuw thuis (!) tegen Juventa JO17-1 uit Wierden. Aanvang 18.30.