M.H. Teussing

Accommodatie

Onbekend

27 oktober 2018

Na een welverdiende zaterdag rust ging JO15-1 vandaag hernieuwd, en met succes, op jacht naar een vaste positie in de top 3 van de 1e klasse 07. Door één van deze plekken in te nemen mag er namelijk na de winterstop gevoetbald gaan worden om promotie in een sterke, nieuw ingedeelde poule. De tegenstander, Saasveldia JO15-1, stond tot vandaag in punten gelijk met onze toppers en was in het verleden altijd een lastig obstakel in de jongere leeftijdsgroepen. Het was dus zaak om vanaf de eerste minuut bij de les te zijn op onze eigen Vikkerhoek. De strijd ging gestreden worden op het kunstgras met de volgende basisopstelling: in het doel Thies; achter v.l.n.r. Job, Tjerk, Justin, Bram; midden v.l.n.r. Rinse, Teun , Guus; voor v.l.n.r. Joey, Arjan, Luka. Wissels: Jamie, Cem en Jorrit. Pechvogel Marre is voorlopig nog niet van de partij. Ze was na haar hersenschudding net een beetje op de weg terug, maar kreeg vervolgens ook nog eens een blindedarmoperatie te verwerken, die gelukkig goed verlopen is. We wensen Marre allemaal natuurlijk een voorspoedig herstel en hopen haar snel weer terug en in actie te zien.

De wedstrijd begon met een zeer afwachtend Saasveldia en Wilhelminaschool dat meteen volop druk ontwikkelde en de ene na de andere goede aanvalsopbouw liet zien. Het leverde een eenzijdig beeld op en uit niets bleek dat hier gezien de stand op de ranglijst twee gelijkwaardige elftallen speelden. De School was de hele eerste helft heer en meester. Verdedigend kwam de ploeg niet één keer in de problemen. De achterhoede zat zelfs zo goed in elkaar dat Thies niet echt in actie hoefde te komen. Met de plotseling ver ingezakte temperatuur had hij dus nog het meeste te stellen. Intussen deden zich uiteraard nogal wat kansen voor door het voortdurende aanvallen, maar die zorgden tegelijk voor de enige wanklank voor rust: het afronden was weer eens onder de maat. Mooi over de vleugels door Luka en Joey in samenwerking met de backs Bram en Job voorbereide kansen konden eenvoudig binnen worden geschoven, maar werden wild over of naast getrapt. Meerdere schietkansen smoorden in het overbevolkte strafschopgebied van de bezoekers, waarna ook de daaropvolgende scrimmages niet met een doelpunt werden bekroond. Enkele kopballen werden uit de lucht geplukt door de reusachtige keeper van Saasveldia en zo waren er nog wel meer momenten waarop het vizier niet goed genoeg stond afgesteld. Gelukkig maar dat Teun na ongeveer een kwartier een prachtige crosspass gaf op Joey - waar de uit zijn doel komende keeper niet bij kon - en Joey de bal vervolgens rustig tegen het net werkte: 1-0. Zeer verdiend en het was een wonder dat het daar tot de pauze bij bleef.

Na rust kwamen eerst Jamie voor Guus en Jorrit voor Bram in het veld, even later gevolgd door Cem voor Luka. Er was nog een wissel: namelijk die van de assistent-scheidsrechter. Louis, die andere bezigheden had, werd vervangen door uw verslaggever. Blijkbaar had de laatste twee weken eerder, onder toen nog tropische omstandigheden, een dermate goede indruk achtergelaten dat deze belangrijke functie hem ook nu weer werd toevertrouwd. Midden in vijandelijk gebied, namelijk voor de dug-out van de opponent, nam hij zonder vrees de vlag ter hand en - het mag gezegd - wederom kweet hij zich uitstekend van zijn taak.

De tweede helft gaf grotendeels hetzelfde spelbeeld als de eerste, al kroop Saasveldia iets meer uit de schulp. De coach van de gasten vertrouwde de reporter-inval-assistent-scheidsrechter na een tijdje toe vandaag niets voor de kansen van zijn ploeg te geven, waarop de aangesprokene een zeldzaam staaltje voetbalinzicht liet horen: "doar bin ik nog nich zo van oavertuugd..." En prompt was daar de enige misser van het defensieve blok van de gastheren. Een half afgeslagen bal werd opnieuw de zestien meter ingepompt waar plotseling wel vier Saasveldianen(?) vrij liepen. Eén van hen schoot de bal onhoudbaar voor Thies in en de wedstrijd stond op zijn kop: 1-1 bij een kansenverhouding van, ruwe schatting, 24-1! Wilhelminaschool schudde de teleurstelling direct van zich af en trok weer ten aanval. Maar Saasveldia rook plotseling kansen en probeerde nu ook druk te zetten. Dat kwam ze binnen twee minuten duur te staan. Luka sneed weer eens door de vijandelijke laatste linie, werd binnen de beruchte lijnen vastgehouden en ging naar de grond. Strafschop! Volgens de bezoekers makkelijk gegeven, maar wel een buitenkansje om de voorsprong weer te pakken. Joey ging achter de bal staan en versloeg de grote keeper zonder aarzeling ten tweeden male: 2-1. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden. Daarin slaagde men me vlag en wimpel. Het defensieve hart, met een overtuigende Justin en de solide spelende Tjerk kwam niet meer in problemen. Daar werkte overigens het hele team aan mee, wat mooi was om te zien. Hoewel de Tricolores nog altijd de meest aanvallende partij waren, was bijvoorbeeld linksvoor Jamie niet te beroerd 60 meter terug te sprinten om een opkomende tegenstander te achterhalen en bleven de middenvelders Rinse, Teun en Arjan (teruggezakt uit de spits) maar op en neer pendelen. Bij al deze arbeidsvreugde bleef de scoringsdrift ook in het tweede bedrijf achter. Alleen Joey (zijn derde van de wedstrijd en alweer achtste van het seizoen) wist het doel nog te vinden en bepaalde de eindstand op 3-1. Uiteindelijk een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, maar wel weer een driepunter.

Na afloop bleek het team op poleposition te staan. Niet alleen had het zelf Saasveldia op achterstand gezet, concurrent en tot vandaag medekoploper avc Heracles bleek ook nog eens zeer verrassend gelijk te hebben gespeeld tegen KOSC. Goede zaken gedaan dus, maar waakzaamheid is nu geboden. Vooral niet gaan zweven en zeker tegen de laag geklasseerde ploegen met dezelfde instelling spelen als vandaag. Als je de enige koploper bent, wil iedereen van je winnen en ben je opgejaagd wild. Volgende week bij Stevo in Geesteren gaan we zien of dat goed in de oortjes is geknoopt. Aanvang wedstrijd 12:45.