Coronaprotocol

Corona update m.i.v. 13 april 2021

Algemeen: (Met in het rood de wijzigingen t.o.v. de vorige versie)

De overheid heeft in de persconferentie van dinsdag 13 april de coronamaatregelen aangepast en gecorrigeerd.
Deze gelden ten minste tot 28 april 2021.

In competitieverband zijn er voorlopig geen wedstrijden. Gelukkig mag er wel gesport worden maar met aanvullende voorwaarden. Welke dat zijn lees je hieronder.
Voor alles geldt, gebruik je gezond verstand met het toepassen van de regels. De 1,5 meter afstand regel blijft het uitgangspunt.
De belangrijkste punten zijn:

Avondklok:

• Er geldt een avondklok van 22:00 tot 4:30 uur, deze duurt ten minste 28 april a.s.

Kinderen en jeugd die vallen onder jeugdcompetities:

• mogen gewoon trainen, geen beperkingen qua groepsgrootte en onderlinge afstand, dus er mogen ook onderlinge wedstrijden gespeeld worden.
  • Voor alle teams tot en met O19 worden mini toernooitjes of onderlinge oefenwedstrijden georganiseerd. Iedereen wordt geacht hieraan mee te doen. Het is een vervanging van de competitiewedstrijden. Elke week hoor je de details over teamindeling en tijdsblokken.
  • afstand tot volwassene is 1,5 meter
  • voor noodzakelijke ondersteuning (veiligheid en/of begeleiding van mensen met beperking) geldt de 1,5 meter regel niet.
  • Kinderen komen in sportkleding naar de club en gaan na de training of wedstrijd meteen weer naar huis
  • Publiek bij trainingen en/of wedstrijden is niet toegestaan.

Seniorenteams:

• Tot de leeftijd van 27 jaar ( geboren voor "datum vandaag" 1994) kan er gewoon getraind worden, er zijn geen beperkingen,
    er is een mogelijkheid voor onderlinge wedstrijden.
  • Vanaf 27 jaar: trainen doe je individueel of in groepjes van maximaal 4 personen met inachtneming van coronamaatregelen.
  • Vanaf 27 jaar: meerdere groepjes bij elkaar in de buurt is NIET toegestaan – geen groepstraining!
  • Vanaf 27 jaar: Geen wedstrijden. Partijvormen zijn niet toegestaan.

Kantine:

• De kantine en terras blijven tot nader order gesloten voor iedereen.

Kleedkamers:

• Kleedkamers en douchegelegenheid zijn gesloten

Toiletten:

• Toilet gebruik is toegestaan

Openingsplan: vervolgstappen

Op z’n vroegst wordt 11 mei de tweede stap in het openingsplan gezet. Ook dan moet het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten weer duidelijk verder zijn afgenomen. Dan kan er bijvoorbeeld weer meer als het gaat om sporten.

Volgende persconferentie: dinsdag ......... a.s. 19:00 uur