7555PN
HENGELO OV
tel. 074-2421219

Zaterdag 23 oktober 2021

De vierde competitiewedstrijd mocht op deze mooie voetbalzaterdag gespeeld worden en het was alweer de derde onderlinge Hengelose twist. Opnieuw een tegenstander die we al kennen, want tegen BWO JO19-2 was al geoefend en gebekerd. Met een nederlaag en een gelijkspel als resultaat, dus het werd tijd voor een overwinning. Die moest behaald worden zonder de zieke Arjan, verder was iedereen fit genoeg om te spelen.

Stand van zaken vooraf  in de hoofdklasse E was dat BWO op twee punten stond en De School nog puntloos was. Een degradatiekraker van jewelste dus op de Vikkerhoek, hoewel degradatie niet daadwerkelijk mogelijk is. Er mocht verwacht worden dat iedereen scherp aan de wedstrijd begon. Dat leek er in eerste instantie echter even niet op, de eerste paar minuten was een oude kwaal zichtbaar. Omdat er niet meteen overal kort gedekt werd en wild langs een bal gemaaid, kreeg BWO meteen twee dotten van kansen. De gasten profiteerden gelukkig niet. Nadat de zenuwen onder bedwang waren begon De School al snel mee te voetballen. Duels werden gewonnen, de bal ging achterin goed rond en er werd verzorgd naar voren gespeeld. Dat leidde niet direct tot veel kansen, mede door de pietluttige en (te) nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter. Na een minuut of twintig was er een vervelend incident. Een onbesuisd tackelende BWO”er werd slachtoffer van zijn eigen dadendrang. Zijn doelwit Rinse viel ongelukkig boven op hem en de verdediger van de gasten moest met een op het oog zware knieblessure vervangen worden. Enkele minuten later kon De School voor het eerst juichen. Een aanval over rechts werd slecht uitverdedigd en nadat de bal via een verdediger bij Rinse terecht kwam wist hij te scoren.Helaas schoot de vlagger van BWO zijn team te hulp. Zijn vlagsignaal voor buitenspel, onmogelijk want de bal kwam van de tegenstander, werd door de arbiter overgenomen en het doelpunt afgekeurd. De vreugde was zodoende van korte duur. Rond het halve uur schoot de tegenstander ook raak na een snelle counter en dit doelpunt vond, volledig terecht overigens, wel genade in de ogen van de scheids: 0-1. Tot de rust bleven de gastheren gedisciplineerd en verzorgd spelen, met misschien net te weinig venijn. BWO was opportunistischer en, eerlijk is eerlijk, in deze fase gevaarlijker. Justin, die vanaf het begin al goed op zijn qui-vive was, sleepte zijn ploeg er nu doorheen met een paar cruciale reddingen. Belangrijkste wapenfeit tot aan de rust van De School was een vrije trap van Job strak onder de lat, maar net niet ver genoeg in de hoek, die de keeper van de Noorkers met moeite tot een hoekschop verwerkte.

Het elftal nuttigde de thee terwijl coach Michel vooral lovende woorden had voor iedereen. De gevoelens in het elftal varieerden van trots over het eigen spel en ergernis over het onterecht afgekeurde doelpunt tot opluchting dat de achterstand nog alleszins overbrugbaar was. Met grote vastberadenheid werd de kleedkamer weer verlaten en het kunstgras betreden. Deze pot was nog te winnen en daar moest alles voor wijken. Mik, prima in de eerste helft als cipier op het middenveld, maakte plaats voor Luka die zich verslapen had, maar daardoor wel lekker uitgerust aan de tweede helft kon beginnen.

Meteen vanaf de hervatting was De School de sterkere en de ploeg schoot nu ook met scherp in plaats van losse flodders - zoals soms ook in Amerikaanse films, maar dan met opzet in plaats van onbedoeld. Vooral Rinse gaf zijn paard de sporen en racete blauwwitte opponenten voorbij alsof ze er niet stonden. Teun was weer eens onvermoeibaar in de spits als aanspeelpunt en aangever bij drie doelpunten. Ook de middenvelders ondersteunden deze twee prima. Joran en Collin op de flanken, Job als ouderwets ‘Dreh- und Angelpunkt en eerder genoemde Luka - extra wakker - voor de defensie. Nu we deze linie toch noemen: ook zij droegen een flinke steen bij. Bram, indrukwekkend als Terminator centraal, met naast of voor hem Tjerk, als vanouds rust brengend, collega’s oppeppend en de aanval voedend. Thies op rechts had zijn tegenstrever in de achterzak en Bo had er op links nu ook steeds goed het oog in. Justin was en bleef de betrouwbare sluitpost. Thies werd nog vervangen door Kimi, die helaas al snel weer geblesseerd raakte en de wedstrijd - noodgedwongen, want geen wissels meer - strompelend volbracht. We zijn niet vaak van het uitroepen van een man van de wedstrijd en ook nu doen we dat niet. Zoveel spelers waren, zeker de tweede helft, zo lekker op dreef dat daar geen beginnen aan is.

O ja, we zijn u de doelpunten van de tweede helft nog verschuldigd. Rinse opende het bal door na een voorzet van rechts van Joran, gevolgd door een korte scrimmage, de bal even goed voor zijn favoriete rechter te leggen en van 10 meter hard uit te halen: 1-1. Daarna ging dezelfde Rinse goed diep, kreeg de bal perfect mee van Teun, omspeelde de keeper en scoorde nu met links: 2-1. Joran honoreerde vervolgens een doorkopbal van Teun met een strakke knal in de hoek: 3-1. En weer Rinse zorgde voor 4-1 na een steekpass van opnieuw Teun. Hij leek te ver naar de zijkant uit te wijken, maar kreeg de bal toch in het net. BWO had inmiddels weinig meer in te brengen en de voorsprong had nog hoger kunnen worden, maar De School was blijkbaar tevreden. Enkele kansen gingen verloren en de scherpte verdween de laatste minuten uit het spel. Hierdoor kon de tegenstander nog een eretreffer produceren en werd de eindstand bepaald op 4-2.

Een uiteindelijk verdiende overwinning, behaald met een sterk collectief. Zo spelend hoeft het elftal niemand te vrezen. Alhoewel volgende week wel een zeer zware kluif op bezoek komt om de tanden in te zetten. BWO JO19-1 (ja, u leest het goed), de ongeslagen koploper. Uw stukjesschrijver zal hier niet bij zijn, vanwege een retraite-weekend in Valkenburg aan de Geul. Een eventueel verslag zal dus middels ooggetuigen moeten worden opgetekend.